מה הסמכויות של קבלן רשום ג1?
קבלן שלא רשום במאגר הקבלנים, מבחינה חוקית, יכול לבצע עסקאות בהיקף מסוים. מה המשמעות של העניין? מטבע הדברים כל קבלן יתחיל בפרויקטים קטנים, יצבור ניסיון, אמון מצד הלקוחות, עליו להמציא ראשית את השם שלו בשוק, להיות אמין, שהלקוחות סומכים עליו ומרוצים מהתוצאות ואז, הוא יכול להתקדם לשלב הבא.
לקחת פרויקטים גדולים יותר, רווחיים יותר ולהקים את הצוות שהוא צריך כדי להתקדם לפרויקטים שהוא באמת רוצה לבצע. כמובן שלא משנה באיזה ענף בנייה מדובר, כמעט בכל תחום יש פרויקטים גדולים וקטנים ובדרך כלל, הגדולים הם הרווחיים והמעניינים ביותר שכל קבלן היה שמח לקבל.
אז מהן הסמכויות של קבלן רשום ג1? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
סמכויותיו של קבלן ג1 רשום:
קבלנים על פי רוב נרשמים ברשם הקבלנים כדי לקבל פרויקטים גדולים יותר. איך מקבלים את הפרויקטים הללו? האם מדובר בשיווק או במיתוג של העסק? לא ממש.
בתחום הקבלנות הפרויקטים הגדולים הם בדרך כלל מבנים ציבוריים, חברות עם תקציבי ענק, חברות ממשלתיות, אלו פרויקטים ענקיים שהעלות שלהם יכולה להגיע למאות מיליונים ולכן כל קבלן היה רוצה לעצמו את הפרויקט ולגרוף את הרווחים. כדי לקבל את הפרויקט צריך להגיש הצעה למכרז, אולם בפועל מה שכנראה יקבע מי יקבל את הפרויקט אלו הקשרים שיש לכם בענף.
אולם כמובן שהצעד הראשון הוא להירשם לרשם הקבלנים. בכל ענף מתוך 32 הענפים יש כמה סיווגים שהם בעיקר מצביעים על ההיקף הכספי שאתם יכולים לקבל. קראו בהרחבה על רישום קבלנים!
קבלן רשום ג1 למשל, הוא קבלן שבענף הראשון יכול לבצע פרויקטים בסכומים גבוהים עד לשלב הבא. כלומר קבלן שמסווג גבוה יותר יכול לקבל פרויקטים גדולים יותר.