ענישה בישראל בגין עבירות של סחר בסמים
סחר בסמים אסור בתכלית האיסור ע"פ החוקים של מדינת ישראל, בזמן שהמדינה מקפידה להחמיר על סוחרי סמים שביצעו עבירות כאלה ואחרות. זה נכון שיש מדינות בהן כבר החלה לגליזציה בכול הנוגע לקנביס וסמים שנחשבים קלים, ובכול זאת בישראל החוק ברור לגבי סחר בכל סם משנה תודעה – בין אם מדובר בסמים שמוגדרים קלים עד קשים.
מה אומר החוק בישראל על סחר בסמים?
ע"פ החוק לאדם אסור למכור סמים או להפיצם בכל דרך. החוק שפועל על פי סעיף 13 לפקודת הסמים בישראל גורס כי לא ייצא אדם סם מסוכן, לא ייבא אותו ולא יסחר בו. כך אוסר החוק גם על קיום עסקאות סמים או תיווך בין קונה למוכר. החוק חל על סחר במריחואנה ובשאר חומרי משני תודעה וממכרים כמו קוקאין, הרואין, אקסטזי, LSD וכולי.
העונש המקסימאלי על סחר בסמים בישראל הינו עשרים שנה מאסר או קנס ששווה פי עשרים וחמישה מהקנס האמור בסעיף 61 א לחוק העונשין.
ומה לגבי גידול והפקת סמים?
חשוב לדעת כי הענישה בישראל לגבי סחר בסמים מטילה את אותו העונש על מי שגידל סמים, הפיק או ייצר סמים. לעומת זאת, מי שהחזיק סמים קלים או קשים עלול לעמוד מול עונש של 3 שנות מאסר או קנס כספי גבוה. החוק בישראל מבדיל באופן מובהק בין אחזקה של סם קל או מסוכן לבין סחר/ גידול או ייצור סמים, שכן ע"פ הרשות המחוקקת עבירה של הפצת הסמים ומכירתם נחשבת חמורה יותר משימוש או אחזקת סמים. קבלו מידע על עבירות סמים שונות.
ומה לגבי מי שעוזר לאחר 'להתארגן' על סמים?
המושג 'להתארגן' שגור בפיהם של אנשים שצורכים סמים, כך נוצר מצב שאדם אחד עוזר לאחר לקנות סם מסוחר או מגוף פלילי כזה או אחר. גם כאן הענישה תהיה דומה בעוד שע"פ החוק אפשר לסחור או לספק סם לקונה ממוכר, אין לתווך בין קונים למוכרים ואסור לסחור בסמים קלים גם אם מדובר בכמות מסחרית.
לא מעטים המקרים בהם נתפס אדם סוחר בכמות של 0.10 מיליגרמים של מריחואנה מה שגרם לכליאה של אותו סוחר גם אם מדובר בכמות קטנה ובסם שנחשב קל.
במידה ואתם עומדים מול כתב אישום בסחר בסמים או עצורים בשל חשד כזה או אחר – יש לפנות אל עורך דין פלילי שיסייע לכם לצאת כמה שיותר מהר מההסתבכות הקשה.