מהן אשרות הומניטאריות
אשרות מטעמים הומניטאריים ניתנות על ידי מדינת ישראל במקרים מיוחדים, לאחר שהבקשה מוגשת ונבדקת והמבקש נמצא ראוי לקבלה. השירות ניתן לבני מיעוטים הרוצים באיחוד משפחות מסיבות הומניטאריות. חייבת להיות נוכחות אישית של מבקשי השירות. במקרים בהם אין המבקשים יכולים לטפל בעצמם, הם יכולים להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום. דוגמאות בולטות בישראל הן כאשר הם שוהים במשמורת וכאשר מדובר על שוהים בלתי חוקיים השוהים במתקני רשות האוכלוסין. במקרים רבים, מדובר על בעלי אזרחות זרה אשר הגיעו למצוא עבודה ורוצים לקשור את חייהם עם מדינת ישראל.
תהליך מסודר
התהליך מתחיל עם הגשת בקשה מסודרת במסגרתה צריך לצרף מסמכים שונים ובין היתר: תמונות דרכון, מסמכים רלוונטיים לבקשה כמו רפואיים, כלכליים ואחרים. יש חשיבות לצירוף מכתב הסבר מפורט בו יינתנו פרטים שונים ונימוקים לבקשה. המסמך הנוסף הנדרש הוא תמצית רישום מעודכנת מרשם האוכלוסין כולל כתובת מלאה של המבקש. יש לשלם אגרה בסכום הנקבע על ידי המדינה בהתאם למעמד המבקש וכדומה. לאחר מכן, תדון וועדה מיוחדת בבקשה ותקבל החלטות.
שירות של עורך דין בעל מוניטין בתחום
מקרה הומניטארי בולט אחר הוא כאשר רוצים להאריך תוקף שהייה של מטפל סיעודי שתקופת שהייתו החוקית הסתיימה. יכולים להגיש את הבקשה המטופלים ו/או בני משפחתם. גם כאן יש צורך לצרף מסמכים שונים ומכתב לנימוק הבקשה. בנוסף, גם בחוות דעת מנומקת למצב המטופל של רופאים מוסמכים לנושא. מומלץ בכל מקרה כזה, ובאחרים נוספים, להיעזר בשירותי עורך דין בעל מוניטין. הוא יכול לייעץ, לנהל את הבקשות לטעון מול הוועדה ולסייע בקבלת היתרים מבוקשים אלו. הוא מכיר את כל הבירוקרטיה וההתנהלות סביב נושאים אלו וינסה לפתור בעיות מורכבות בדרך להשגתם.
לקבלת ייעוץ משפטי פנו עוד היום לעו"ד עמרי אזולאי