איך ניגשים לערעור על פס"ד צבאי
בדומה לבתי משפט אזרחיים, גם בתי משפט צבאיים מאפשרים לנו להגיש ערעור על כל פסק דין שניתן על ידי שופטים. עד שזה מגיע לערכאה הגבוהה ביותר ואז אנחנו נדרשים לקבל את הפסיקה כמו שהיא.
פסק דין צבאי, כידוע, נקבע בבית משפט בגין מקרים בהם חיילים עומדים לדין. המערכת מאפשרת לנו לערער עליה, אם אנחנו חשים שהשופטים טעו בפסיקתם או שמא אם יש לנו טיעונים אחרים, חדשים, שלא באו לידי ביטוי במשפט המקורי וברצוננו שהשופטים בערעור יבחנו אותם. לשם כך, אנחנו צריכים לשכור עורכי דין שיכולים בעת שהם מייצגים אותנו, לפנות לבית המשפט ולדרוש לערער על פסיקת הדין בעניינו.
הערעור יכול להתבצע הן על הכרעת דין, קרי פסק דין, הן על גזר הדין, קרי העונש שנקבע לצידו, והן על שניהם ביחד. הערעור יכול להיות מוגש תוך 15 יום ממועד סיום הליך, ואפשר לדרוש את עיכוב ביצוע העונש עד להגשת הערעור. מכתב הערעור עצמו יוגש למזכירות בית הדין הצבאי לערעורים שידון בכך.
למידע על ערעור על פסק דין צבאי ולקבלת ייעוץ משפטי פנו אל עו"ד צבאי אבי פינרסקי >>>
למה חשוב לעשות את זה?
יש כמה סיבות מדוע חשוב לעשות את זה. ראשית, תמיד ייתכן שאנחנו נצליח למצוא סיבות ודרכים כיצד לשנות את פסק הדין או לפחות לשנות את גזר הדין.
שנית, לא תמיד השופטים ערים לכל הדברים בערכאה הראשונה ולכן עדיף לתת להם אפשרות לבדוק את זה גם בערכאה הבאה. חשוב שאנחנו נבדוק את התהליך לעומק עד שהוא יתבצע כמו שצריך, כך נדע שעשינו כל מה שאפשר בשביל לצאת זכאים.
שלישית, אפשרי בהחלט לנסות ולהגיע להסדר על בסיס הערעור, מתוך כוונה להפחית את העונש בהסכמה עם הפרקליטות, במידה והיא מוכנה ללכת לקראתנו.