איך תובעים לאובדן כושר עבודה
החשש הגדול ביותר של כל אדם בוגר הוא לאבד את היכולת לפרנס את עצמו ואת בני משפחתו התלויים בו. נשים וגברים מחפשים אחרי עבודה שתעניין אותם ותיצור להם הכנסה בהתאם לכישורים שלהם. רובינו לומדים מקצוע ודואגים לבסס את עתידנו. אך מה קורה כאשר אנחנו מאבדים את היכולת לעבוד? כיצד תובעים אובדן כושר עבודה?
הפחד
אף אחד לא רוצה לדמיין את עצמו במצב שבו הוא לא מסוגל לעבוד, אבל חשוב לדעת ולהכיר את הזכויות המעוגנות בחוק שמטרתן להגן על העובדים במקרה של אובדן כושר עבודה. זכויות אלה מאפשרות לשכירים ולעצמאיים כאחד להגיש תביעת פיצויי אובדן כושר עבודה מהמוסד לביטוח לאומי, מחברות הביטוח ומקרנות הפנסיה.
איך מגישים תביעת אובדן כושר עבודה?
את התביעה מגישים לחברת הביטוח ויש להקדים ולעשות זאת בסמוך לאירוע ככל האפשר מאחר שכל עיכוב בהגשת התביעה עלול לגרום לעיכוב בתשלומים. לאחר ההודעה מצד המטופל, חברת הביטוח תבדוק את הנסיבות ואת האישורים הרפואיים על אובדן כושר עבודה ובהתאם לממצאיה תאשר או תדחה את התביעה. תהליך זה עלול להיות ארוך ומתיש ובמהלכו ייתכן שחברת הביטוח תזמין אליה את המטופל לבדיקה רפואית מטעמה.
מסמכים שיש לצרף לתביעה
מרגע שהובהר המצב לפיו הוגדר אובדן כושר עבודה, יש לאסוף את כל המסמכים הרפואיים המלווים את הטיפול. בדיקות, צילומים, הדמיות, הפניות. אישורי מחלה ומרשמים, את כל אלה בצירוף תלושי משכורת של השנה שקדמה לאירוע, יש לצרף לתביעה. מומלץ גם להצטייד בהערכה מטעם רופא תעסוקתי המוכר על ידי חברת הביטוח.
חברת הביטוח וגם ביטוח לאומי עלולים לדרוש מסמכים נוספים וגם לזמן את התובע לבדיקת רופא. חשוב כי לבדיקה יתלווה מבוגר נוסף.