מהו שיימינג בפייסבוק
כל דבר שנכתב על אדם ברשת ללא רשותו, והוא משפיע לרעה על אותו אדם או מוציא את שמו לרעה, הרי זה נחשב ללשון הרע ולהוצאת שיימינג רשתי.
מהו שיימינג בפייסבוק
שיימינג בפייסבוק או בעברית בושה מקוונת כרוכה לעתים קרובות בפרסום של מידע פרטי באינטרנט (המכונה doxing ), מה שעלול לגרום לעיתים קרובות להעברת הודעות שנאה ואיומי מוות כדי להפחיד את אותו אדם. האתיקה של ההשפלה הפומבית הייתה מקור הוויכוח על הפרטיות ועל אתיקה.
מהם ביקורות שליליות?
מוצרים ברשת מושכים, לעתים קרובות, ביקורות שליליות באתר Goodreads, באמזון ואתרי סחר מקוונים אחרים. במקרים רבים, משתמשים ב – Yelp, כותבים ביקורות שליליות, בכדי להשתחרר מהאינטרסים העסקיים או העסקים שהם לא אוהבים.
חשוב מאוד לדעת שגם אופן פעולה זה של הוצאת שלון הרע או שיימינג, (וכן, גם אם היא נגד תאגיד עצום כמו פייסבוק, גוגל או כל חברה ענקית אחרת) נחשבת גם כן לשיימינג ואיתה כמובן באה התוצאה. אתם לא באמת רוצים להתמודד עם ממסדים רבי עוצמה אלו.
השינויים שעברה פייסבוק בשיימינג
הבושה הקולקטיבית של יחידים אינה דבר חדש – הפורמט פשוט השתנה עם התקופות.
לפני עליית המדיה החברתית, לעומת זאת, קשה היה ליצור הרבה גינויים לכך. אפילו עם עליית אמצעי התקשורת החדשים הצהובונים, התפשטות ההלם והזעם הוגבלה לנושאים שעורכים בחרו לסקר.
בשנות ה – 90 למשל, הרומן מחוץ לנישואין בין ביל קלינטון למוניקה לוינסקי הוביל לסיקור אינסופי בעיתונים ובצהובונים.
הנזק שנגרם למוניטין ולרווחתה של לוינסקי, אפילו התקרב להרוס את חייה. כיום, דברים כאלו קורים כל רגע ורגע ברשתות החברתיות והמצב הרבה יותר גרוע. אם נפגעתם מלשון הרע בפייסבוק, כדאי שתפנו לעורך דין טוב, בכדי שייתן לכם מענה הולם.