פיצויים לניצולי שואה – כך תעשו את זה נכון
אם אתם או יקיריכם ניצולי שואה וטרם קיבלתם פיצויים כלשהם, ייתכן מאוד שגם אתם (או יקיריכם) זכאים לפיצויים באחת מקרנות ועדת התביעות או מהביטוח הסוציאלי הגרמני באופן רטרואקטיבי.
מה כולל התהליך?
כיום עבר זמן רב מהאפשרות לקבלת קצבת בריאות חודשית (רנטה) מגרמניה. עם זאת, עדיין ניתן לקבל פיצויים באופן רטרואקטיבי ליורשיו של ניצול השואה לאחר פטירתו (במסגרת קצבת זקנה או שארים) או קצבה מהביטוח הלאומי הגרמני לאחר הכרתו בכך כי עבודתם של ניצולי השואה בגטאות במהלך השואה הייתה עבודה לכל דבר, ובכך בעצם מזכה את הניצולים בעבדו במחנות או בגטאות בנקודות גימלה, שבעזרתם יכול הניצול לקבל תשלום חודשי באופן רטרואקטיבי. בנוסף, ניתן להוסיף לנקודות אלו – נקודות נוספות לפיצויים, כגון רדיפה, גידול ילדים או תקופת לימודים ועוד.
החקיקה החדשה בגרמניה עשויה להגדיל את סיכוייה של תביעה שנדחתה בעבר – להתקבל ואף להגדיל את סכומה של קצבה חודשית קיימת.
במסלול האחר, ניתן להגיש תביעת פיצויים לניצולי שואה לועידת התביעות, באחד משלושת המסלולים: תביעה לקבלת פיצויים מקרן סעיף 2 (מיועדת לתושבי מדינת ישראל או מדינות המערב), קבלת פיצויים מקרן מזרח או מרכז אירופה (לתושבי מדינות שהיוו בעבר חלק מהגוש הקומוניסטי) או על ידי פיצויים מקרן הסיוע (לתושבי מדינות הגוש הקומוניסטי שהיגרו לאחת ממדינות המערב).
קראו גם: פיצויים הניתנים ליוצאי רומניה
למה חשוב להיעזר בשירותיהם של מומחים בעניין?
פעמים רבות נדחות תביעות מוצדקות, אם בשל מחסור במסכמים רלוונטיים, טעויות בהגשת השאלון או הטופס או סיבות אחרות שייעוץ עם מומחה יכול היה למנוע אותן.
משרדים המתמחים בתחום פיצויים לניצולי שואה יכולים לסייע ולייעץ בהגשת תביעות של יורשי ניצולי שואה שעבדו בגטאות, לזרז תהליכי תביעות ואישורים שונים ובמידת הצורך להגיש התנגדויות וערעורים על החלטות לדחייה או לצורך שיפור והגדלת קצבה קיימת ולהסביר כיצד מגישים תביעה לפיצויים מגרמניה.
בני משפחה רבים להורים ניצולי שואה בטוחים כי אם קיבלו בעבר פיצויים ממשרד האוצר או הממשלה הגרמנית – אינם זכאים לקבל פיצויים נוספים, וזו טעות. מומלץ להתייעץ עם משרדי מומחים בעניין ולהתעדכן באפשרויות השונות.