מה העונש הצפוי על עונש על נהיגה בשכרות
המשטרה נוהגת בחומרה נגד נהגים שיכורים ולכן מתבצעות בדיקות רבות של נהגים במיוחד בשעות הלילה ובסופי שבוע.
עונשים על נהיגה בשכרות
העונש המיידי על נהיגה בשכרות הוא פסילה של רישיון הנהיגה לשנתיים. כמו כן אחסון של המכונית למשך חודש ימים ופסילה מנהלית למשך 30 יום.
אם הנהג מבקש להקל בעונשיו, הדבר נבדק לגופו של עניין בהתאם לוותק הנהיגה שלו, לכשלים ראייתיים אם היו כאלו במהלך הבדיקות ולגיליון הנהיגה שלו שמופיעות בו כל העבירות כולל עבירות קודמות אם היו, של נהיגה בשכרות.
בדיקות לגילוי ריכוז אלכוהול
המשטרה משתמשת בשתי שיטות בדיקה, האחת היא בדיקת דם לגילוי ריכוז האלכוהול והשנייה היא בדיקת ינשוף לגילוי אחוז האלכוהול בתוך סך האוויר שהנהג נושף. כל גילוי של אלכוהול מוביל להרשאה בדרגות ענישה שונות.
ענישה על נהיגה בשכרות
לא אחת קרו מקרים שתוצאות בדיקת הינשוף התגלו כלא מדויקות עקב תקלה או ליקוי במכשיר. במקרים הללו, נוצרת אפשרות לקבלת עונש קל יותר, בעקבות הסדר הטיעון.
לדוגמה משך הפסילה יהיה לאורך כמה חודשים בלבד ולא לאורך שנתיים, תהיה התחשבות בנושא הפרנסה והנהג יורשה לנהוג בסוג אחד של הרכבים שיש לו עבורם רישיון נהיגה, כמו לדוגמה אם הוא זקוק לרישיון נהיגה על טרקטור אם הוא עוסק בחקלאות.
ענישה במקרה של נהג שיכור שגרם לתאונת דרכים
נהג ששתה לשוכרה והבדיקה הוכיחה זאת ובעת הנהיגה היה מעורב בתאונת דרכים שבה נחבל אדם או מעבר לכך או נגרם נזק לרכוש ויש חשד סביר כי הוא אשם בתאונה, רישיונו ייפסל לאלתר ל – 60 יום ובית המשפט יקבע, עבודות שירות, מאסר על תנאי או בפועל.