מה עושים עם שיקים חוזרים?
כיום כבר אין הרבה אנשים שמחזיקים בארנק פנקס צ'קים. אמצעי התשלום של היום הם כבר הרבה יותר מתקדמים עד שהצ'קים כבר הפכו לסוג מיושן מאוד של תשלום ודי נדיר למצוא אותם במחוזותינו. בכל זאת, יש עדיין בעלי עסקים שמשלמים באמצעות צ'ק לספקים. יש את שוכרי הדירות או הנכסים המפקידים מראש 12 צ'קים למשכיר הנכס כאשר הדבר מבטיח לשני הצדדים סדר ושקט נפשי מבחינת הסדרי התשלומים.
אך כולנו יודעים כי צ'ק זהו אמצעי התשלום הכי פחות בטוח. לא פעם קורה והצ'ק שהפקדנו – לא כובד. כלומר במקום שנראה את הכסף בחשבון הבנק שלנו הצ'ק חוזר בגלל א.כ.מ. כלומר – אין כיסוי מספיק. מה עושים במקרה שכזה או במקרים של התנגדות לביצוע שטר?
הצ'ק חזר. מה עושים?
ברגע שהצ'ק חוזר אנחנו למעשה נותרים עם פיסת נייר ביד שלא באמת שווה משהו. מה עושים אז?
לפני שמאבדים עשתונות, צריך לעשות את הפעולה הכי טבעית והכי מתבקשת והיא פנייה אל בעל הצ'ק. לא פעם הוא לא יודע שהצ'ק חזר והוא לא מתנגד כלל לשלם לזוכה את הסכום המגיע לו. חזרת הצ'ק זה מקרה שארע ללא שיהיו כל כוונות רעות מצדו והוא מוכן לפצות את הזוכה בכל מה שצריך.
ברוב המקרים של שיקים חוזרים הסיפור יסתדר כבר בשלב הזה כאשר החייב ישלם את הסכום הנקוב על הצ'ק כולל את העמלות שיש לשלם בגלל חזרת הצ'ק.
בכל זאת ישנם מקרים אשר בהם החייב ינסה להתחמק מהתשלום. או אז חשוב להתקדם ולעשות מעשה. הצעד הבא הוא פנייה אל עורך דין. כאשר אנחנו פונים אל עורך דין ההתנהלות תהיה הרבה יורת מתונה ונכונה ללא התלהמות מצד אחד אך מצד שני הזוכה יוכל להיות רגוע כי הכסף המגיע לו יגיע לידיו.
מה עושה עורך הדין?
עורך הדין יפנה אל החייב עם מכתב התראה מנומק בו הוא אף יפרט מהם הצעדים שעשויים להינקט במקרים אשר בהם הוא לא ישלם את חובו. חשוב לציין כי גם את עלויות המכתב יהיה על החייב לשלם.
רק אם החייב עדיין יתעקש שלא לשלם לא יהיה מנוס מפנייה אל ההוצאה לפועל.