תיאום מס או החזר מס, ההבדלים בין השניים
מרבית האנשים נוטים להימנע ולהתרחק מבירוקרטיות כמו מאש ורק המחשבה על התמודדות עימן גורמת להם להימנע, אף על פי שלעיתים הימנעות זו עלולה לגרום להם לאבד סכומי כסף גבוהים. מאמר זה נועד לסייע לכם להבין באופן כללי מה תיאום מס ומהו החזר מס, ועל ההבדלים ביניהם.
מהו תיאום מס וכיצד הוא מתבצע?
תיאום מס הוא הליך המתבצע מול רשות המיסים בישראל הנועד לסייע לשכירים או גמלאים להימנע מתשלום יתר של מיסים. תיאום מס יש לעשות בכל מקרה בו מתקיים שינוי בהכנסותיכם- גם באמצע שנת המס הרלוונטית. את תיאום המס ניתן לבצע אונליין באתר רשות המיסים ואף ניתן למצוא באתר זה סימולציה לחישוב המיסים אותם עובד צפוי לשלם בהתאם להכנסותיו. לאחר קבלת אישור תיאום המס וסיום התהליך יונפקו לעובד אישורים לכלל מעסיקיו על ביצוע תיאום המס ועל העובד עצמו למסור את האישור למעסיקים שלו. חשוב לקחת בחשבון כי עובדים שלא יבצעו תיאום מס והם עובדים במספר מקומות עבודה, ינוכה מהשכר שלהם מס בגובה המרבי (47%). כמו כן, מומלץ לבצע גם תיאום דמי ביטוח לאומי במטרה להימנע מגביית יתר.
מהו החזר מס וכיצד הוא מתבצע?
עובדים שכירים עשויים להיות זכאים להחזר מס הכנסה לשכירים עד 6 שנים אחורה מיום הגשת הבקשה. הפרשים במס עשויים לנבוע כתוצאה מסיבות שונות. המס אותו עובד נדרש לשלם מחושב באופן שנתי ואילו התשלום לרשות המיסים מבוצע מידי חודש בחודשו ולכן יתכנו ההפרשים. את ההחזר ניתן לבצע באופן מקוון ע"י מילוי טופס 135 וכן באופן ידני בהגעה למשרדי רשות המיסים הקרובה לביתכם. מדובר באלפי שקלים אותם ניתן לקבל ולכן מומלץ מאוד לבחון את הנושא.