תקנון לאתר אינטרנט – מה חשוב לדעת?
כאשר אנו נכנסים לאתר אינטרנט אנחנו נתקלים בדפים שונים כמו דפי אודות, דף הבית, שירותים, מוצרים, מאמרים וכולי. ואכן, רשת האינטרנט מכילה אינספור אתרים שרובם נועדו כדי לשווק מוצר, שירות, רעיון, יוזמה, או לאפשר מידע שימושי לגולשים.
> שמכם הטוב נפגע באינטרנט? הכירו את יעל הראל עורכת דין לשון הרע
מי שבונה את האתרים הם בדרך כלל אנשי מקצוע מומחים בבניית אתרים. מי שגולש באתרים שם לב כי ישנו באתר גם 'תקנון אתר' שנועד להגן על בעלי האתר ועל מי שבנה אותו. אבל מה חשוב לדעת על אותו התקנון? וכיצד הוא מגן על זכויות היוצרים של בונה אתרים? הכול בהמשך.
אם אתם סופרים, יזמים, כותבי תוכן, אנשי עסקים וכולי…אם אתם יוצרים, אמנים, בוני אתרים ועוסקים בכול תחום שבו המוצר השירות או התוכן שלכם מופץ ברשת – חשוב שתכירו את הזכויות שלכם כיוצרים.
כיום המודעות לנושאים שם הפרת זכויות יוצרים הפכה גדולה יותר בעיקר בעידן אינטרנטי שבו כל אחד יכול לפרסם כל דבר. כדי להגן על אתר אינטרנט חשוב לכתוב תקנון שבו אתם מציינים כי ישנן זכויות יוצרים של בונה האתר. הזכויות שייכות לבונה ולמעצב הגרפי בכול אגפיו של האתר, החל מהעיצוב עד האייקונים, התמונות, הכפתורים וכולי, כך שאם מישהו ביצע גניבה אומנותית, יש מי שיגן עליכם.
כיצד מגנים על זכויות יוצרים של בוני אתרים
הגנה על זכויות וקניין רוחני נעשית על ידי מומחה לדיני אינטרנט. מי שנפגע בדרך כלל מהפרת הזכויות האלה הם גם בוני האתר והמעצבים וגם העסק, החברה ומי שעבורו נבנה האתר. כך שההגנה תחול על מי שיתבע או יבקש להסיר תכנים מקוריים או כאלה שהועתקו מהאתר. במידה ואתם רוצים להגן על הזכויות שלכם, בחרו עורכת דין מומלצת להגנה על זכויות יוצרים כדי לקבל ייעוץ, מידע, הכוונה ואף ייצוג הולם בבית המשפט.