העובדות שלא חושפים על רשלנות רפואית
רשלנות רפואית הוא תחום משפטי מאוד רחב, מאוד גדול, ועם השנים אנחנו נחשפים יותר ויותר לנתונים שמלמדים אותנו עד כמה זה שכיח. יש גם לא מעט דברים שאנחנו פחות מודעים אליהם.
טיפולים רפואיים
כל אדם שמגיע לטיפול רפואי, בין אם מדובר בבדיקה שגרתית ובין אם מדובר בניתוח חירום, רוצה להאמין שהרופא אשר מטפל בו, יספק לו את השירות ואת הטיפול הטוב ביותר. הוא לא חושב ולא רוצה לחשוב, שיגיע למצב בו יתלונן על רשלנות רפואית מצידו. אך כפי שאפשר לראות באתר של עורכי הדין אלמוג-שפירא, לא מעט מקרים פשוטים יכולים להיגמר גם בתביעות על רשלנות רפואית, לצערנו.
המונח רשלנות רפואית, כאמור, זה מונח מאוד רחב, אך עורכי דין שמתעסקים ומתמחים בתחום יודעים, שכל הנושא של רשלנות והיכולת להוכיח אותה, זה לא דבר פשוט. שכן, הרבה פעמים מה שנראה לו כרשלני, הוא דבר סביר ביותר, ומה שנראה לו כנזק שנגרם לנו כתוצאה מהטיפול, הוא דבר שכיח ואפשרי.
מה אנחנו לא יודעים על רשלנות רפואית?
הגדרה של רשלנות רפואית היא פשוטה וברורה, גם אם אפשר להתדיין ולהתעמת על הפרשנות שלה. במילים פשוטות, רשלנות רפואית זה מצב בו רופא פעל בצורה לא סבירה, בצורה רשלנית במהלך הטיפול, בין אם זה באבחון, בין אם זה בשלבים מתקדמים יותר של הטיפול עד סיומו (כלומר, גם במקרה שהוא לא סיפק הוראות ברורות כיצד לנהוג אחרי הטיפול), באופן כזה שגרם נזק פיזי או נפשי, זמני או קבוע למטופל.
עכשיו, הרבה פעמים אנחנו נוטים לחשוב שכל טיפול רפואי שלא מצליח הוא טיפול שבוצע ברשלנות, ואם נגרם לו נזק מסוים זה בגלל שהטיפול היה רשלני. מן הסתם זה לא כך, שכן אנחנו לא יכולים לקבל וודאות מוחלטת שהטיפול יצליח. בכל טיפול יש סיכוי לחוסר הצלחה, ובכל טיפול יש סיכוי להתמודד עם תופעות לוואי ונזקים.
רשלנות רפואית זה מצב בו הרופא פעל בצורה לא סבירה, בניגוד למה שנהוג במקרים דומים, וזה מה שהוביל לנזק אצל המטופל.