הורות משותפת – איפה אפשר לקבל ייעוץ בנושא?
ההחלטה לקיים הורות משותפת היא החלטה אשר צריכה להתקבל בכובד ראש וזאת לאחר ייעוץ מעמיק בתחום. במאמר זה נסביר מהי הורות המוגדרת כמשותפת והיכן ניתן לקבל ייעוץ בנושא זה. קריאה נעימה.
החיים כיום לעומת העבר
אם בעבר החברה הכתיבה נורמות חברתיות שכללו נישואין או רווקות, כיום מדובר על תמונה שונה לחלוטין, גמישה יותר, יש צורות התחברות ושיתוף שונות וכל אחד יכול להחליט שהוא מעוניין להיות הורה, אם כזוג נשוי, כזוג אשר ידוע בציבור, כזוג חד מיני, כרווקים ועוד. אם אתם משתייכים אל אותם אנשים שמעוניינים לגדל ילד, אך אינם מעוניינים או יכולים להתחתן ומעוניינים שלילד יהיו שני הורים, חשוב שתפנו אל ייעוץ הורות משותפת וזאת על מנת להבין יותר על האפשרויות של אחריות הורית משותפת של שני אנשים לא נשואים.
משמורת משותפת או הורות משותפת
רבים מתבלבלים בין מושגים משפטיים כאשר מדובר על אחריות משותפת של הורים כלפי ילדיהם. שני המושגים המבלבלים ביותר הם בדרך כלל 'הורות משותפת' אל מול המושג 'משמורת משותפת'. כאן חשוב לדעת שמשמורת משותפת הוא מושג אשר משתייך לעיתים למאבק על משמורת ילדים ומהותו נשיאת אחריות הורית. לעומת זאת, הורות משותפת הוא אחריות משותפת בכל היבטי ההורות, ללא קשר למאבקים למיניהם.
לסיכום, אם אתם מעוניינים בהורות אם בזוגיות ואם בשיתוף וזאת משום שאתם מאמינים שכל ילד צריך שני הורים, חשוב לפנות אל מרכז העוסק בתחום זה ומציע שירות ייעוץ הורות משותפת. כאן תגיעו אל מקום בו הצוות מאמין שהורות היא זכות בסיסית של כל אדם והמומחים העובדים בו יוכלו להסביר לכם מהן מסגרות ההורות הקיימות, מהי נשיאת אחריות משותפת וכמובן את האפשרות לעגן את הכל בהסכם משפטי מתאים, הסכם הורות משותפת. בהצלחה למידע אודות גישור להורות משותפת