הסכם ממון ללא עורך דין – האם זה כדאי?
עומדים להתחתן? מזל טוב. אם עדיין לא דיברתם על הסכם ממון, הגיע הזמן. זוגות מאורסים לרוב מרוגשים מאוד ואלו דברים שפחות נעים לדבר עליהם בעתות רומנטיות שכאלו. אבל אם לא תעשו את זה, עלולים להיווצר בעיות בהמשך הדרך.
על מה מדובר? הסכם ממון הוא בעצם הסכם שקובע על חלוקה מראש של הממונות בין הבעל לאישה. ההסכם קובע על פי רוב שמה ששייך לבעל יישאר שלו ומה ששייך לאישה יישאר שלה.
כמובן שזה מורכב יותר שכן יש להתייחס לצבירת הון משותפת, ירושות לאחר החתונה ועוד. השאלה שרבים שואלים זה האם אפשר לעשות את זה ללא עורך דין? אז המשיכו לקרוא כדי לדעת.
הסכם ממון ללא עורך דין:
הסכם ממון הוא הסכם שעל פניו נראה הסכם פשוט. מה ששלי נשאר שלי ומה ששלך נשאר שלך. אז זהו, שממש לא. על פי רוב, הסכמי ממון שנחתמים לבד בין בני הזוג, בשעת אמת מתגלים כחסרי כל תוקף משפטי בגלל הגדרות לא נכונות ולא מקובלות על שני הצדדים.
בהסכם ממון יש צורך לדעת כיצד להתייחס לסוגיות כמו ירושות מצד הבעל או מצד האישה, איך והאם מחלקים את זה. מה בנוגע לצבירת רכוש משותף. למשל, עסק או השקעות שהיו משותפים לנכסי הבעל והאישה, כיצד הם מתחלקים. בגלל שאין הסכם שותפות על העסקים הללו המצב הוא יותר מורכב.
כאשר הסכם הממון לא מנוסח טוב מבחינה משפטית, אין לו כל תוקף ולמעשה הזוג נכנס למסלול הרגיל שהוא הרבה יותר מורכב ולא נעים.
לכן, ההמלצה שלנו היא לקחת עורך דין מומחה כמו עורך דין אורי גנור שידע לנסח את ההסכם על פי המצב הפיננסי הנוכחי עם ראייה לעתיד.
מומלץ לקריאה נוספת: כמה עולה הסכם ממון?