מה עמדת החוק באשר לנהיגה בשכרות לנהג צעיר?
אם אתם נהגים צעירים, עליכם להיזהר ביותר בכל מה שקשור לנהיגה בשכרות. יש בזה בעיה לא קטנה. הרבה צעירים יוצאים לבלות במסיבות, ברים ושם כמובן יש שפע של אלכוהול. אחר כך כשכולם "מחוקים" מחפשים מי יחזיר אותם לבית ואז עושים טעויות שאחר כך מתחרטים עליהם.
נהיגה בשכרות היא עבירה פלילית חמורה מאוד, ובמדינת ישראל בפרט בגלל הכבישים הצרים ועומס התנועה המשטרה מחמירה הרבה יותר עם נהגים שנתפסו נוהגים בשכרות.
נהגים צעירים שנתפסים נוהגים בשכרות, עונשם יהיה חמור יותר וגם רמת האלכוהול המותרת להם היא שונה לחלוטין מנהגים לא צעירים.
אז מהי עמדת החוק בנוגע לנהיגה בשכרות של נהגים צעירים? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
נהיגה בשכרות לנהגים צעירים:
נהגים צעירים הם נהגים שלא מלאו להם שנתיים לרישיון. מגיל מסוים נדרשים פחות משנתיים אולם כל עוד הנהג הוא לא בן 24 ואין לו שנתיים על הכביש הוא נהג צעיר.
נהג צעיר הוא נהג שמתלמד כיצד פועלים הכבישים בישראל, הוא לומד כיצד להסתדר עם הצפיפות של המכוניות ולמעשה, הוא לא מיומן כמו נהג שהוא כבר כמה שנים על הכביש.
זו הסיבה שרמות האלכוהול שמותרות לנהג צעיר נמוכות בהרבה מזה של נהג מבוגר. בכלל נהג צעיר שנתפס נוהג בשכרות יקבל שלילה של הרישיון על אתר למשך שנתיים, קנס לא קטן וגם, יכול להיות, מאסר על תנאי.
לכן, אם אתם נהגים צעירים ההמלצה הכי טובה היא לא להגיע למצב שאתם נוהגים בשכרות, חלילה. אם כבר נקלעתם למצב כזה ונתפסתם ניתן להפחית את העונש על ידי ליווי מקצועי של עורך דין תעבורה.
לקבלת ייעוץ משפטי בקרו באתר: http://www.les.co.il/